Person i arbetskläder står vid en pall med lådor på i lagermiljö.

Yrkesinriktad utbildning

Inom Lärvux kan du även söka utbildning mot olika yrkesområden. Då varvar du studier med praktik. Dessa utbildningar bedrivs på Studium Lärdomsgatan på Lindholmen.

Yrkesinriktade kurser

Vägen mot yrkesutbildning

Kursen vänder sig till dig som vill komma vidare i ditt yrkesliv och bli bättre förberedd för ett arbete. Du får veta mer om de  lika yrkesinriktade utbildningarna som finns inom Lärvux. Alla som söker en yrkesinriktad utbildning startar med denna introduktionskurs. I kursen får du:

  • studie- och yrkesvägledning för att lära dig mer om dig själv och för att kunna välja en yrkesinriktning som passar just dig
  • kunskap om vad som förväntas av dig på en arbetsplats
  • prova på olika yrkesinriktningar innan du gör ett val
  • prova på praktik inom det yrkesområde du väljer

Kursen pågår i 6 veckor.

Barn

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med barn. Du får lära dig om hur man arbetar i förskolan och om hur barn lär sig nya saker. I utbildningen ingår att lära sig om lekar och aktiviteter för barn och om sagor och sagoläsning. Du får också lära dig om vardagsrutiner i förskolan.

Handel, lager och service

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta i en butik, på ett lager eller med kundservice. Du får lära dig att packa upp varor i butik och varuhantering på ett lager. I utbildningen lär du dig om arbetsmiljö, lokalhantering och att  hjälpa kunder.

Hotell

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom hotellbranschen. Det kan till exempel vara att städa och bädda sängar, möblera konferensrum, arbeta med miljöhanteringen eller att hjälpa gäster på hotellet.

Restaurang och storkök

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom restaurangbranschen. Det kan till exempel vara med servering på en restaurang, försäljning på ett kafé eller matlagning och diskning i ett storkök.

Kompetensutveckling

Om du har ett arbete och vill utvecklas kan du söka till kompetensutveckling. Tillsammans med dig och din arbetsgivare eller handledare pratar vi om vad du
behöver lära dig. Det kan vara sådant som gör att du trivs bättre på ditt arbete. Det kan också vara något som du behöver lära dig för att få prova nya  arbetsuppgifter, till exempel hantera varor på ett lager. Kursinnehåll och tid kan variera. De dagar som du inte är i skolan arbetar du som vanligt på din arbetsplats.