blommor

Trädgårdsutbildning med språkstöd

Utbildningen (fd. August Kobb) riktar sig till dig som vill utbilda dig inom Trädgård och anläggning samtidigt som du läser SFI eller svenska som andraspråk grund. Utbildningen pågår under tre terminer vilket innebär att yrkesämnena läggs över en längre tid och att du får extra språkstöd.

Att studera på en yrkesutbildning med språkstöd betyder att du läser en yrkesutbildning samtidigt som du lär dig det svenska språket! Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom skötsel, anläggning, växtkunskap, odling och trädgård. Du får också kunskaper i att starta och driva företag inom trädgårdsnäringen med ekologisk profil.

Var kan du jobba efter avslutad utbildning?

I utbildningen varvas teori och praktik. Vi arbetar nära branschen med studiebesök, föreläsningar och projektarbeten. Exempel på projekt du arbetar med är upprättande av skötselplaner, trädgårdsgestaltning och projektering till färdig trädgårdsanläggning. Du arbetar också med växtval och plantering utifrån växtbetingelser. Du har två längre praktikperioder. Här skapar du värdefulla kontakter som kan leda till framtida jobb.

Du kan sedan jobba som miljövärd på bostadsbolag, trädgårdsarbetare i parker och trädgårdar, på kyrkogårdar och idrottsanläggningar, eller med trädgårdstjänster i privata trädgårdar. Detta är exempel på yrken där det krävs mycket skötsel och nyanläggning och där efterfrågan på välutbildad personal är stor. Utbildningen ger också behörighet för att kunna söka vidare till Yrkeshögskolans trädgårdsutbildningar.

Förkunskapskrav

Du som läser på SFID-nivå, eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Ansökan

Just nu finns det ingen inplanerad kursstart för denna utbildning.

Kontakt

Fredrik Måring | Utbildningsledare & Lärare
Telefon: 0728 565 430
Mail: fredrik.maring@educ.goteborg.se

Kursblad