”Jag älskar att vara i ateljen och skapa och måla med barnen”

Awan mår bra av att lära sig nya saker hela tiden. Hon är undersköterska i botten men går nu Barn & fritidsprogrammet för att ta steget mot att arbeta med barn. Att studera som trebarnsmamma är krävande, men jag tycker om att vara i skolan och jag har fått fantastiska vänner här berättar hon.

Awan är en trogen Studiumelev. Först studerade hon till undersköterska här på Studium.

– När jag hade jobbat på ett äldreboende i 7 år kände jag att jag ville vidare. Då återvände jag till Studium för att gå Barn&Fritidsprogrammet. Nu är jag snart klar efter 3 terminer och har redan börjat jobba som vikarie i förskolorna i Majorna-Linné.

Awan kommer från Kurdistan och är trebarnsmamma. Hon berättar att studierna har tagit ganska mycket tid men även om hon har fått studera sena kvällar hemma när barnen har somnat har det fungerat.

– Lärarna är fantastiska här. De finns alltid till hands för att stötta, hjälpa och ge feedback. Jag har fått många fina vänner och känner mig redo att börja jobba – gärna på en förskola med Reggio Emilia inriktning.
Inom Reggio Emilia försöker man locka fram barnens egna intressen. Att vara i ateljén och skapa är viktigt inom Reggio Emilia pedagogiken.

– Jag älskar att vara i den miljön och skapa och måla med barnen säger Awan.

Awan Ahmad studerar Barn & Fritid.