Jag fick lära mig en massa saker!

Bereket går trädgårdsutbildningen med språkstöd. Om det var något ord som Bereket inte förstod under lektionen kunde han fråga sitt språkstöd och få förklarat ordet. Det tyckte han var väldigt bra.

“I framtiden vill jag ha ett stort växthus”

Vad har du läst här på Studium?

– Jag har läst Trädgårdsutbildning med språkstöd på Studium i tre terminer och direkt när utbildningen var färdig fick jag jobb på Familjebostäder.

Kan du berätta lite om vad du fick lära dig där?

– Jag fick lära mig en massa saker. Bland annat hur man beskär träd, växtkunskap och skötsel av utemiljöer. Utbildningen var en blandning av teori och praktik.

Vad tyckte du om Studium?

– Jag tycker att Trädgårdsutbildningen var väldigt bra. Alla lärare var väldigt snälla, omtänksamma och hjälpsamma. Tidigare sökte jag en massa jobb men fick inga. Jag hade ingen utbildning och ingen erfarenhet. Nu efter utbildningen är det enklare.

Språkstöd, hur funkar det?

– Om det var något ord som jag inte förstod under lektionen kunde jag fråga mitt språkstöd så förklarade han ordet. Det var jättebra!

Finns det någon skillnad på växtligheten i Eritrea, där du växte upp, och Sverige?

– Det finns inte samma blommor och växter där som i Sverige. I Eritrea odlar man mer grönsaker och frukter som tomater, potatis, citroner osv. I Sverige finns det många olika sorter och färger på blommor och växter.

Vad gör du nu efter utbildningen?

– Jag jobbar på familjebostäder med skötsel på Siriusgatan. Jag tycker om jobbet eftersom det är väldigt varierande. Det är olika saker som behöver göras varje dag. Ibland rensar jag ogräs eller planterar blommor. Andra dagar plockar jag skräp och fixar trasiga lampor.

Har du några framtidsdrömmar?

– Jag vill bo i ett hus på landet och ha ett stort växthus.

Är du nyfiken på Studiums vuxenutbildningar?

Här kan du läsa mer om våra utbildningar som leder till jobb>