”Frisör kan jag bli senare, nu vill jag jobba med barn!”

Ett varmt och brinnande intresse för barn förde Dunia till Studium. För även om frisöryrket lockar går det här ändå först. Att få arbeta mitt i en barngrupp är drömmen säger Dunia som snart är klar med sin Barn & fritidsutbildning.

Dunia läste Barn- och Fritid på gymnasiet men hoppade av när hon gifte mig. När hon sedan återvände till studierna blev hon gravid och hoppade av igen. På Studium slutför hon nu sin utbildning för att kunna jobba med barn. Sammanhållningen i klassen är väldigt bra.
– Det känns på ett sätt sorgligt att skiljas från alla studiekamrater nu, men jag är pigg på att börja jobba.

– När jag var yngre ville jag bli frisör. Men när jag skulle välja till gymnasiet räckte inte poängen riktigt utan jag satsade på Barn & Fritid istället. Nu ska jag jobba några år och sen kanske jag söker till lärarhögskolan i Borås för att läsa vidare till förskollärare. Kanske blir jag frisör senare i livet men just nu vill jag bara jobba med barn!

Dunias mamma har gått samma utbildning på Studium och det var hon som tipsade Dunia om att söka den. Dunia har flera kusiner som också studerar på Studium och hon känner sig väldigt hemma på skolan.
– Av lärarna blir jag alltid så positivt och varmt bemött och expeditionen känns som min GPS, de hjälper mig alltid att hitta rätt.

Dunia läser till barnskötare Barn & fritid på Studium i Göteborg.