”Jag vill arbeta med människor som kommer i kläm i samhället”

Musik, konst och estetik är centralt i Emanuels liv. Han gillar inte bara att skapa själv utan vill locka fram kreativa drivkrafter hos andra. Genom att motivera och hitta rätt knappar för kreativitet kan man hjälpa människor som inte mår så bra att må mycket bättre menar Emanuel som går Stödassistentutbildningen. 

Emanuel har ett stort intresse för människor och vet att det är människor han ska jobba med. Gärna människor som på olika sätt har det svårt eller som behöver stöd i sin vardag för att må bättre. Efter att ha jobbat inom förskola och på fritidsgård i flera år halkade han in på utbildningen som Stödassistent på Studium. I klassen går flera som precis som Emanuel jobbat inom Göteborgs stad och vill vidareutbilda sig.

– Jag ser utbildningen som ett led i min utveckling mot att lära mig ännu mer om människor och hur jag kan stödja dem på olika sätt utifrån deras förutsättningar.

Emanuel beskriver undervisningen som grundlig och i lagom tempo. Det finns mycket tid för diskussioner. En dag i veckan har de lektioner i skolan och då finns även tid för handledning av lärarna om man behöver. Sen får de med sig uppgifter som de ska göra hemma och då kan de hålla kontakt med lärare via plattformen ”Hjärntorget”. Undervisningen är tydlig med vad som är kärnan i kurserna och det underlättar när man läser så pass mycket hemifrån.

Emanuel känner att det finns utrymme att göra andra saker vid sidan om studierna. Just nu arbetar han bland annat på ett boende för personer med stora psykiska besvär. Hans fritid består till största delen av estetik och konst.

– Jag älskar alla former av skapande! Just nu håller jag på att lära mig att sy och brodera. Och så spelar jag in en skiva och ska snart ge ut min tredje bok. Mitt mål är att få kombinera arbete och konst ännu mera än jag gör idag och att inspirera andra att utforska sin kreativitet. Det är det bästa jag vet.

Emanuel Sjöstjärna Witley läser till Stödassistent.