”Jag siktar på ett stabilt jobb med människor”

Gino är en social familjefar som gillar att träffa nya människor. Efter många år som maskinoperatör känner han att han har hittat rätt. Nu läser han Vård- och omsorgsutbildningen på Studium.

– Jag är utbildad maskinoperatör och har jobbat många år på SKF. Men det var inte min grej, jag vill arbeta med människor. Jag gillar när det händer nya saker och när alla dagar är olika.

Hans syster jobbade som undersköterska och Gino blev intresserad. När sedan hans fru läste SFI på Studium fick han höra talas om utbildningen inom Vård & omsorg och sökte den. Nu är han snart klar med utbildningen som han talar väldigt varmt om.

– Jag tycker om att studera här på Studium. Lärarna är engagerade. När jag och min fru fick vårt andra barn förra året halkade jag efter lite i studierna en period. Då fick jag jättebra hjälp av lärarna att komma ifatt så att jag inte behövde läsa om någon kurs.

Gino berättar att han tycker att studierna har varit ganska intensiva men att det har gått bra för att han är så intresserad och engagerad.

– Jag är superglad att jag har hittat till vårdyrket, säger Gino. Jag gillar speciellt att lära mig mer om bemötande och förhållningssätt mot andra människor. Jag är social och tycker om att träffa nya människor och hjälpa andra. Under en kurs lärde vi oss mycket om diabetes och det känns bra för nu vet jag vad jag kan göra om jag möter någon diabetiker.

Gino, som kom till Sverige från Chile när han var 19 år, prioriterar sin familj högt. Han vill få ett stabilt jobb inom vården och planerar sedan att läsa vidare, kanske till undersköterska eller sjuksköterska. I sommar har han fått jobb inom psykiatrin på Östra Sjukhuset i Göteborg.

– Det är så kul, för nästan alla klasskamrater har fått fortsatt jobb efter sin praktik. Vi är efterfrågade och det känns väldigt bra.

Gino Planetta Cardenas