Isabella studerade Barn och fritid på Studium Lärvux och jobbar nu på förskola

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med barn. Det är roligt och jag gör olika saker varje dag. Jobbet innebär främst att se till så att barnen inte slår sig och att de inte bråkar. Det är lite jobbigt när de blir osams, då får man säga till och försöka lösa konflikten.

Idag jobbar Isabella på Hammarkrokens förskola, som hon en gång själv gick på! Många av förskolelärarna är kvar från den tiden. De blev förvånade när Isabella dök upp första dagen på jobbet och skämtar med henne:

– Hur kan du vara så lugn nu, du som var så vild då!

Via arbetsförmedlingen har hon nu jobb under 1 år och hon trivs.

– Jag vill fortsätta att jobba med detta!

Studium Lärvux kom hon i kontakt med via sina gymnasielärare som tipsade om utbildningen.

– Jag lärde mig massor om barns utveckling, saker som jag ser stämmer på barnen som jag har hand om. Det är lättare att ha tålamod och jag förstår barnen bättre eftersom jag vet att det är en utvecklingsfas de går igenom.

Förskolan där Isabella jobbar har barn i åldrarna 1-5 år. Isabella tycker att det roligaste och mysigaste med jobbet är att ta hand om de mindre barnen:

– De är mer lugna och lyssnar för det mesta på vad jag säger.

En vanlig dag på jobbet börjar hon klockan 8 med att äta frukost med barnen och sedan leka med dem fram till fruktstunden kl 10 och sedan går alla ut. Utomhus handlar jobbet mest om att finnas till hands och se till att barnen inte gör sig själv eller varandra illa.

– Vid lunch går vi in och sedan vilar de stora barnen medan de små sover – det händer ju ibland att man själv somnar en liten stund!

Vid 15 har hon jobbat klart – då träffar hon gärna vänner och är ute och promenerar mycket!

 

Isabella Pedersen Lärvux