Jean-Marc är utbildad massageterapeut och hälsorådgivare. Tidigare jobbade han som det när han bodde på Martinique, en liten ö som ligger i Karibiska havet mellan Nord- och Sydamerika. Till Sverige och Göteborg kom han via en svensk kompis.

Jean-Marc är född i Paris och vägen till att läsa Sfi på Studium har varit lång och krokig.  Han flyttade till Sverige efter att ha lärt känna en svensk kompis och eftersom Jean-Marc ville upptäcka och uppleva Sveriges natur och djurliv. När han först kom hit bodde han mycket ensam och umgicks mest med sig själv. Nu när han går i skolan pratar han mer. Han tycker att det är bra att höra mycket svenska så att han kan öva på att kommunicera med sina klasskamrater och med sina lärare.

– I mitt yrke är det väldigt viktigt för mig att förstå vad människor säger så att jag kan ge dem rätt hjälp och ställa rätt diagnos.

Älskar naturen!

Jean-Marc har bott ute i skogen med sin ryggsäck i tjugo år. Ibland hängde han upp sin hängmatta och sov där, ibland sov han i ett litet tipi-tält. Han tycker om att sova ute i alla väder, både i djungeln på Martinique och i norra Sverige där det kunde vara -14 grader kallt. Enligt Jean-Marc är vädret inga problem om man bara har rätt kläder på sig.

– Naturen har allting: bra ljus, en massa energi och inga föroreningar, där kan man andas bra, i ren luft.