”Jag vill blanda det amerikanska och svenska på mitt eget konditori”

I sina mjöliga bagarkläder utstrålar han glädje och energi. Det märks att Joshua trivs bland degar och spritsar i bageriet. Han går utbildningen till bagare och har siktet inställt på att starta eget konditori när han är klar.

Joshua har tidigare jobbat med tågsäkerhet och kört spårvagn men går nu Studiums ettåriga utbildning till bagare. Intresset för bakning har alltid funnits och andra gången han sökte utbildningen kom han in.
– Min gammelfarmor hade ett bageri i Cleveland, Ohio där jag kommer ifrån. Jag var ofta där och såg henne baka och skapa härliga bakverk. Jag gillar verkligen miljön och har så härliga minnen därifrån. Hon inspirerade mig att själv börja baka.

Varje vecka har eleverna två dagar i bageriet och två dagar i konditoriet. Antingen har de ett tidigt morgonpass eller ett pass där de slutar sent på kvällen och det passar Joshua bra som inte har problem med att gå upp tidigt.

Joshua flyttade till Sverige när han var 10 år och bodde i Småland en tid. Nu bor han i Göteborg och är tvärsäker på att han aldrig kommer att flytta tillbaks till USA igen. Jag åker gärna och hälsar på, men det är i Sverige jag vill bo.

Joshua Werner läser till bagare på Studium.