Viktigt med balans mellan sött, salt och syrligt!

Linnéa går Lärlingsutbildning inom bageri & konditori på Studium. Hon fick nys om utbildningen genom att helt enkelt googla.

– Jag visste att jag ville ha ett kreativt yrke och det har jag nog alltid varit inriktad på, men jag visste inte exakt vad jag skulle sysselsätta mig med. Det har inte funnits någon utbildning på universitetet som lockat mig och jag har länge haft svårt att hitta något som känts rätt. Men så hittade jag den här utbildningen och jag blev intresserad direkt!

Innan Linnéa började på Studium bodde hon i Linköping och jobbade i köket på en lunchrestaurang. Två ganska skilda världar om man tittar på Linnéas nuvarande vardag.

– Svårast med utbildningen är helt klart de tidiga morgnarna. Jag har fått in en bra sömnrytm nu men man var trött i början när man inte var van. Det är ju väldigt mycket stå upp och tunga lyft hela dagarna också vilket påfrestar kroppen.

På frågan om vad Linnéa helst bakar själv så blir leendet igenkännande.

– Den frågan får jag väldigt ofta! Men jag tycker det är väldigt svårt att svara på. Beror helt på humör och vad man är sugen på. Jag tycker det är viktigt att få in en balans av både sött, salt och ibland lite syrligt.  Choklad är nog bland det godaste som finns så det blir ofta något bakverk gjort på det. Jag är grym på morotskaka också!

Linnéas framtidsdröm är att jobba utomlands.

– Det vore häftigt med tillexempel Frankrike! Kanske till och med starta eget, men det ligger långt fram! Just nu vill jag hitta ett ställe där jag får utvecklas och trivas. Jag har fått jobb hos Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal och det ska bli kul att få jobba lite.