Jag vill föra samman pappas kunskaper med mitt eget sinne för estetik och dekoration.

Manuella bakar så ofta hemma att hennes mamma har bestämt sig för att aldrig baka mer. Hennes pappa är också konditor och det märks att hon älskar det kreativa med yrket. ”Jag skapar ofta dekorationer utefter vad bakverken smakar.”

Manuella älskar att baka, särskilt saker med mjölkchoklad och hasselnötter. Hon bakar så ofta hemma att hennes mamma har bestämt sig för att aldrig baka mer. Istället är det Manuella och hennes pappa som står för bakverken. Pappan är en välkänd bagare från Irak. Han är helt självlärd men jobbade många år i Sverige som asfaltsläggare innan han öppnade sitt eget konditori i Hjällbo. Hans specialiteter är bakverk från Irak och Manuella vill blanda den kunskapen med nya smaker från Sverige.

“Ofta får jag höra “Jaha, är Edward din pappa? Han bakade vår bröllopstårta”

Manuella och hennes pappa jobbar tillsammans på konditoriet i Hjällbo. Ett samarbete som funkar väldigt bra och som Manuella vill fortsätta med efter utbildningen och i framtiden kanske ta över helt. Hennes ögon lyser när hon pratar om framtiden.
”Jag vill föra samman pappas kunskaper med mitt eget sinne för estetik och dekoration.” Jag skapar ofta dekorationer utefter vad bakverken smakar.
Hon visar stolt upp en sida på internet där hon lägger upp bilder på sina skapelser. I förra veckan hade de tema “Barn” på utbildningen och då fick Manuella dekorera sagofigurer på tårtor, något som hon älskar och även gör på fritiden.

“Jag har tidigare påbörjat och hoppat av en massa kurser och utbildningar men det här känns rätt!” avslutar hon. Och det märks!