Jag har lärt mig mycket genom att tänka på poesi

Rasha har en liten som och studerar SFI på Studium. Hon försöker skriva poesi när hon får tillfälle och har börjat skriva på en ny bok. Men att skriva en bok tar tid. ”För att kunna skriva poesi på svenska behöver jag att fortsätta mer med språket men jag önskar att snart kunna skriva på svenska. Det ska bli en trevlig upplevelse”

Du är förutom sfi-elev på Brahe också poet och har gett ut boken “Jag matar kriget med dem jag älskar”, kan du berätta lite mer om hur du blev upptäckt?

-Jag skrev dikter i mitt hemland. Det finns ett svenskt projekt som heter Bagdadcafé och de letar efter poeter som kommer från Irak. De hade hört om mig och började med att översätta sju dikter, när jag fortfarande befann mig i Irak.

Kände folk till dig och dina dikter där?

-Ja. Inte alla såklart men de som var intresserade av poesi, jag blev också omnämnd av en känd poet i Irak.

Vad betyder poesi för dig?

-Poesi är livet! Jag känner att jag inte kan andas utan det, jag måste skriva.

Skriver du på någonting nu?

-Inte så mycket. Jag har en liten son och studerar sfi, men jag försöker att skriva när jag får tillfälle. Jag har börjat skriva på en ny bok, men det tar tid. För att kunna skriva poesi på svenska behöver jag att fortsätta mer med språket men jag önskar att snart kunna skriva på svenska. Det ska bli en trevlig upplevelse.

Har du några tips till elever som kämpar med att lära sig svenska?

-Man kan lära sig svenska på många olika sätt men jag tror att om man vill uppnå något behöver man alltid tänka på sitt mål får att kunna fortsätta och utveckla sina talanger.

Jag har lärt mig mycket genom att tänka på poesi.
Lärare har också inverkan på studenters utveckling. De kan ge eleverna kraft att bli bättre med språket.

Är du nyfiken på Studiums vuxenutbildningar?

Här kan du läsa mer om våra utbildningar som leder till jobb>