Det bästa är när människor njuter av det man lagat

Sara läser till restaurangkonditor på Studium, en utbildning hon kom i kontakt med under tiden hon läste till kock.

Restaurangkonditor – vad är det egentligen?
– Det är en komplettering till kockyrket då restaurangerna ofta vill att man har en bredare kunskap – att kunna vara mer flexibel helt enkelt.

Berätta om ditt val av yrke, varför mat/konditor?
– Jag har alltid haft ett stort intresse för mat & bak. Det bästa är när människor njuter av det man lagat.

Vart jobbar du nu och hur kan du få nytta av din utbildning där?
– Just nu är jag precis i startgroparna av ett eget cateringföretag av tårtor & mat men när jag jobbade på restaurang så kände jag ofta att jag saknade den där extra kunskapen inom bak & konditori som jag får nu.

Framtidsdrömmar?
– I framtiden drömmer jag om att driva ett eget lunchcafé!

Vad har skolan betytt för dig?
– Skolan har betytt jätte mycket för mig för att bevisa för mig själv att jag kan. Jag har fått fantastiska lärare som tror på mig ock puttar mig i rätt riktning.

Kan du bjuda på ditt bästa matminne och ditt sämsta!
– Mina bästa matminnen är från barndomen eftersom jag har haft turen att ha nära och kära som lagar god mat. Ett exempel är mammas frukost på helgerna som var som en hotellfrukost. Mitt sämsta matminne måste vara när jag fick en marinerad kackerlacka under min mat på en restaurang!

Vad tycker du att din styrka är?
– Min styrka är mina smaksinnen och min känsla för service till kunderna 

Sara läser till Restaurangkonditor på Studium