Hej Iskender Garis, handledare på Studium! Vad kan man få hjälp med i studiehallen?

Publicerad: 9 februari 2023

Studiehallen – en lugn oas för praktiskt stöd för alla studenter.

I den nyrenoverade studiehallen på våning 3 på Studium Styrmansgatan lyser solen in genom de stora, höga fönstren. Här finns ett lugn och en rymd, idealiskt för att studera och fokusera för alla de elever som studerar inom ramen för vuxenutbildningen.

Böcker i långa rader pryder de uppradade bokhyllorna.

Några elever studerar sfi, några andra pratar lite lågmält med varandra om den senaste kursen på utbildningen till undersköterska.

I studiehallen, där handledare Iskender Garis och Eija Partanen arbetar, får några nya elever också hjälp med att låna datorer.

Utbildningsstöd och praktisk hjälp

– Studiehallen är till för alla våra elever och ska vara en oas för praktisk hjälp, berättar Iskender Garis. Här kan eleverna få hjälp med alltifrån lösenord, svensk grammatik och att låna studiedatorer. Vi finns till för att både stödja och lära våra elever hur saker fungerar under studietiden hos oss på Studium.

– Vi finns också till för eleverna när de behöver praktiskt hjälp med sina studier eller med frågor som rör studiemedel eller andra administrativa frågor.

Berikande miljö med elever från världens alla hörn

– Men vi lotsar också våra elever till en bra start till hur det fungerar i Sverige. Vi har ju elever från världens alla hörn, det är otroligt berikande och fantastiska elever vi har här på skolan, betonar Iskender Garis.

Språklig materialbank förenklar språkinlärning

Som handledare sedan många år, identifierade Iskender Garis att det fanns ett stort behov av att bättre förstå svenska ord och dess sammanhang. Han sammanställde därför en materialbank med häften om olika språkliga utmaningar i det svenska språket som har blivit enormt populär och som eleverna använder flitigt.

Ständig utveckling med eleven i fokus

– Det är väldigt roligt att eleverna tycker om att läsa, lära sig och uppskattar materialbanken, berättar Iskender Garis. Den är under ständig uppdatering eftersom nya behov hela tiden uppstår.

Studiehallen är öppen måndag till fredag kl 8-16 för alla elever som studerar på Studium.

Här kan du läsa mer om studier på Studium.

www.studiumgbg.se