Några vanliga frågor och svar

Vi får många frågor varje dag, här har du de vanligaste:

Jag har inte fått en plats. Var vänder jag mig?

Om du inte fått plats på den kurs som du har sökt vänder du dig till Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning som ansvarar för antagningen till de olika skolorna. Du når dem här: 031-368 30 00
info@arbvux.goteborg.se

 

När är expeditionen på Studium öppen?

Här är våra öppettider.

 

Hur söker jag till Studiums vuxenutbildningar?

Du ansöker på Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats.

 

Hur söker jag till SFI?

Läs mer om hur du ansöker till SFI på denna sida.

 

När kan jag söka till Komvux?

Komvux har två stora ansökningsperioder varje år. Den första är i april och då kan du söka till kurser som startar i augusti. Den andra är i oktober då kan du söka till kurser som startar i januari. En del kurser kan även starta vid andra tider. Till dessa kurser söker du drygt en månad före kursstart. På Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats hittar du allt du behöver veta. Gå alltid in där för att få senaste information om ansökningstider och kurser.

 

När och hur får jag veta om jag kommit in?

När varje ansökningsperiod är avslutad skickar Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning ett brev till alla sökande. Där kan du se om du blivit antagen och på vilken skola du ska börja. För kursstart i augusti skickas besked ut sista veckan i juni. För kursstart i januari skickas besked ut sista veckan i december. För övriga kursstarter skickas antagningsbesked ut en till två veckor före kursstart. Byter du adress måste du meddela detta till Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning.

 

Vad gör jag om jag missat sista ansökningsdagen?

Vissa utbildningar har kontinuerligt antagning. Men det är viktigt att hålla koll på vad som gäller just för den utbildning som du är intresserad av.

 

Kan jag själv bestämma var, i vilken skola, jag ska läsa?

Ange på ansökan var (hos vilken utbildningsanordnare) du vill läsa! Din vilja väger tungt. Det är Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning som beslutar.