Mariela: Våra lärare är bäst!

Ända sedan Mariela var ung har hon velat arbeta med mat och utbilda sig till kock. Men i hemlandet fanns inte den karriärmöjligheten. Det var först när hon kom till Sverige som hon fick möjlighet att uppfylla sin ungdomsdröm. Nu är Mariela nyutexaminerad storkökskock i jobb med framtidsmålet att vidareutbilda sig ytterligare ett steg till restaurangkock. 

Läs mer

Auroba: Jag fick mitt drömjobb tack vare Studium!

Auroba blev färdig bussförare i december 2023 efter en tuff utbildning  på Studium, där hon läst sin yrkesutbildning. Idag har hon fast jobb som yrkesförare, något hon delar med 100% av sina klasskamrater!

Läs mer

Arwa: Sfi öppnar dörrar för framtidsdrömmar

Arwa Al-Afif kom till Sverige för två år sedan. Nu läser hon svenska på Studium och drömmer om att driva egen företag.

Läs mer

Christer: Jag vill hjälpa människor och yrkesväxlar till undersköterska

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen.

Läs mer

Saida: Jag lär mig svenska när jag tittar på svenska tv-program.

Saida började studera på anpassad utbildning för ganska många år sedan men slutade och började jobba istället. Nu är hon tillbaka igen sedan fyra år och läser sfi, engelska och matematik. Ursprungligen kommer hon från Casablanca i Marocko där hon är född och uppvuxen. Till Sverige kom hon 2008 och nu bor hon i Torslanda.

Läs mer

Ulla: Det är roligt att lära sig om vad som händer i världen.

Ulla Andersson är 68 år och har studerat på Anpassad utbildning under en längre tid. Just nu läser hon engelska, geografi och bild och är på skolan tre dagar i veckan. Hon trivs bra och tycker att lärarna är duktiga.

Läs mer

Oscar: Sök till Lärvux, det är jättebra!

Oscar började studera på Lärvux och anpassad utbildning i augusti 2022 på Studium och hans trivs mycket bra. Han läser handel som är en tvåårig utbildning och är motiverad och nyfiken. Att det blev handel faller sig ganska naturligt eftersom både pappa och farfar har drivit företag. – Det var ganska självklart för mig att […]

Läs mer

Ivan: Kockutbildningen visar vägen mot eget konceptkök

Ivan Kalajdzic visste inte att han var så bra på att laga mat när han av en slump kom in på utbildningen till storkökskock på Studium. Idag har han stora visioner för att skapa matglädje med hög kvalitet i Göteborg.

Läs mer

Anong: Om alla skulle äta bra kommer fler att må bättre.

Anong älskar att laga mat. Hon läser Restaurangkock på Studium och hemma kan hon stå i flera timmar och laga mat till släkt och vänner.

Läs mer

Oliver: Mitt lugn gör att jag passar i vården

För Oliver är det viktigt att sätta sig in i andra människors situation och visa dem respekt och omtanke. Han tycker man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad om man någon gång hamnar på sjukhus.

Läs mer

Emanuel: Jag vill arbeta med människor som kommer i kläm i samhället

Musik, konst och estetik är centralt i Emanuels liv. Han gillar inte bara att skapa själv utan vill locka fram kreativa drivkrafter hos andra.

Läs mer

Tor: Det var en bra chock!

Han trivs väldigt bra på Studium och tycker om att de får göra mer avancerade saker. Redan första lektionen fick de i uppgift att steka ryggbiff. ”Det var en bra chock” säger Tor, som hade trott att de skulle börja på en enklare nivå.

Läs mer

Lilit: Studium är som mitt andra hem!

Redan som barn i Armenien visste Lilit vad hon ville jobba med i framtiden.

Läs mer

Jean-Marc: Jag behöver lära mig ännu bättre svenska så att jag kan förstå vad människor har för problem

Jean-Marc är utbildad massageterapeut och hälsorådgivare.

Läs mer

Bereket: Jag fick lära mig en massa saker!

Bereket går trädgårdsutbildningen med språkstöd. Om det var något ord som Bereket inte förstod under lektionen kunde han fråga sitt språkstöd och få förklarat ordet. Det tyckte han var väldigt bra.

Läs mer

Hanna: Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”.

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med.

Läs mer