Ända sedan Mariela var ung har hon velat arbeta med mat och utbilda sig till kock. Men i hemlandet fanns inte den karriärmöjligheten. Det var först när hon kom till Sverige som hon fick möjlighet att uppfylla sin ungdomsdröm.
Nu är Mariela nyutexaminerad storkökskock i jobb med framtidsmålet att vidareutbilda sig ytterligare ett steg till restaurangkock.
Vad lockade dig att söka din yrkesutbildning?
Ända sedan jag var tonåring visste jag att jag ville bli kock. Tyvärr var det inte ett karriäralternativ i mitt hemland, så jag studerade en ingenjör istället. När vi flyttade till Sverige berättade jag för en kär vän om min karriärstankar och hon tipsade mig om Studium och hur jag kunde plugga till kock. Så utan att tveka skickade jag min ansökan och började studera till måltidsbiträde. Nu efter ett par år har jag kommit tillbaka till Studium för att studera till storkökskock.
Vad är det bästa med din yrkesutbildning?
Våra mycket erfarna, duktiga och professionella lärare som lär oss på bästa sätt.
Våra lärare är bäst. Deras pedagogiska färdigheter är enastående. De hjälper oss allt de kan så att vi lär oss, förstår och kommer ihåg den teori som vi studerar.
Hur ser dina framtidsplaner ut?
Att jobba som storkökskock under ett par år och sen komma tillbaka till skolan för att plugga till restaurangkock!
Vad är det bästa med Studium och med dina lärare?
Skolan förser oss med allt vi behöver för att vi ska nå våra mål och karriären vi drömmer om; från det mycket välutrustade metodköket, yrkessvenska och råvaror av god kvalitet till Restaurant&, där vi kan tillämpa våra kunskaper som vi förvärvat under lektionerna.
Våra lärare är bäst. Deras pedagogiska färdigheter är enastående. De hjälper oss allt de kan så att vi lär oss, förstår och kommer ihåg den teori som vi studerar. De är väldigt flexibla med klassuppgifter och tar hänsyn till våra livsförhållanden för allt vi gör i skolan.
Något mer som du vill berätta eller tillägga?
Bara tacka Studium och mina underbara lärare för att de hjälpt mig att uppnå min drömkarriär!
Läs mer om Studiums utbildningar inom restaurang och storkök här>