Christer: Jag vill hjälpa människor och yrkesväxlar till undersköterska

21 mars 2024

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen.

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu på Studium till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen. 

Vad lockade dig att söka din yrkesutbildning?

– Jag har länge funderat på att byta karriär och just vård och omsorg har funnits i mina tankar då jag vill hjälpa människor. Jag har vårdat och tagit hand om min mamma genom åren och då varit i mycket kontakt med vård och omsorg. Under denna period har jag mött massa fantastiska människor som gjort att mitt intresse ökat.

Vad är det bästa med din yrkesutbildning?

– Att det just är en yrkesutbildning man blir något samt att det finns stora möjligheter att få jobb naturligtvis.

Vilka är de tre viktigaste sakerna som du lärt dig på din yrkesutbildning?

– Hur hela systemet och omsorgen fungerar samt vilka arbetssätt man jobbar efter. Det har också varit intressant att lära sig mer om det sk salutogena och hälsofrämjande arbetssättet och KASAM – känsla för sammanhang, som är så viktigt för att vi ska må bra och uppleva en helhet. Även teori om empowerment tycker jag har varit väldigt intressant.

”En bra struktur och fungerande skola. Allt finns på plats om man är i behov av hjälp eller stöd. ”

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Det ska bli skoj med praktik som vi skall ut på och där hoppas jag kunna bestämma mig vilket område jag gillar mest och var jag passar bäst för att sedan jobba inom detta förhoppningsvis.

Vad är det bästa med Studium och med dina lärare?

– Som jag ser det verkar det vara en bra struktur och fungerande skola. Allt finns på plats om man är i behov av hjälp eller stöd. Jag har ju inte studerat på ett antal år så det känns tryggt att man lätt kan bolla med sina lärare.

Något mer som du vill berätta eller tillägga?

– Att jag trivs och att det är sådan mångfald i klassen vilket gör att man får många olika synsätt – och man lär av varandra.

Läs mer om Studiums utbildningar inom vård och omsorg här>

Bild: Lars Wallgren

Mariela: Våra lärare är bäst!

Ända sedan Mariela var ung har hon velat arbeta med mat och utbilda sig till kock. Men i hemlandet fanns inte den karriärmöjligheten. Det var först när hon kom till Sverige som hon fick möjlighet att uppfylla sin ungdomsdröm. Nu är Mariela nyutexaminerad storkökskock i jobb med framtidsmålet att vidareutbilda sig ytterligare ett steg till restaurangkock. 

Läs mer

Auroba: Jag fick mitt drömjobb tack vare Studium!

Auroba blev färdig bussförare i december 2023 efter en tuff utbildning  på Studium, där hon läst sin yrkesutbildning. Idag har hon fast jobb som yrkesförare, något hon delar med 100% av sina klasskamrater!

Läs mer

Arwa: Sfi öppnar dörrar för framtidsdrömmar

Arwa Al-Afif kom till Sverige för två år sedan. Nu läser hon svenska på Studium och drömmer om att driva egen företag.

Läs mer

Christer: Jag vill hjälpa människor och yrkesväxlar till undersköterska

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen.

Läs mer