Kärlek, hälsa och demokrati – Temadag 15 november

Publicerad: 7 november 2023

Program Kl 10-15 Föreläsare och medverkande Charlotte Persson Eva Hammad och Jamila Musse Polisen, Hilda Axelsson LO Lex Femme/MÄN SRHR-bussen Angelika Löwdin och Hans Hirschi   SSOR  Charlotte Persson Att leva som transperson Att leva som transperson. Föreläsning med Angelica Löwdin, medlem i Göteborgs Stads HBTQI-råd. Polisen – Gruppen mot demokratihotande brottslighet Vad är en demokrati? […]

Program Kl 10-15

Föreläsare och medverkande

  • Charlotte Persson
  • Eva Hammad och Jamila Musse
  • Polisen, Hilda Axelsson
  • LO
  • Lex Femme/MÄN
  • SRHR-bussen
  • Angelika Löwdin och Hans Hirschi

 

SSOR 
Charlotte Persson

Att leva som transperson
Att leva som transperson. Föreläsning med Angelica Löwdin, medlem i Göteborgs Stads HBTQI-råd.

Polisen – Gruppen mot demokratihotande brottslighet
Vad är en demokrati? Vad är yttrandefrihet? Vilka brott är demokratihotande? Vad är ett hatbrott? Varför är det viktigt att anmäla till Polisen? Kom och lyssna och ställ frågor!
Föreläsare: Hilda Axelsson

LO
Vi ägnar en väldigt stor del av våra liv på jobbet, men hur ser egentligen svensk arbetsmarknad ut hur regleras den? Och hur ser rättigheter ut för arbetare i andra delar av världen? Vi på LO tycker att det är viktigt att arbetare organiserar sig och kan kämpa för sina rättigheter. Att man inte blir utnyttjad på jobbet utan att arbetslivet i stället präglas av bra och rättvisa arbetsvillkor, oavsett ditt jobb, kön, ursprung, religion eller läggning. Under denna föreläsning får ni lära er mer om vad ett fackförbund är och vad vi kämpar för. Ni kommer också få lära er mer om de rättigheter och skyldigheter löntagare har i Sverige, vi går bland annat igenom vad ett kollektivavtal är för något, arbetsrätt, löner, OB och arbetsmiljö.

SRHR-Bussen
Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter (SRHR)
Vår rullande mottagning, SRHR-bussen, tar vården närmare dig. I bussen kan du träffa barnmorskor och sjuksköterskor som hjälper dig med allt som rör sexuell hälsa.
SRHR tolkar på förmiddagen till persiska, somaliska och arabiska.
OBS! Eftermiddagspasset sker ute på skolans parkeringsplats.

Göteborgs stads HBTQ-råd
Föreläsning med Angelica Löwdin och Hans Hirschi

Lex Femme och MÄN
Lex Femme och MÄN Göteborg har i snart 3 år besökt främst folkhögskolor för att ha workshops som handlar om hur män och kvinnor har det i förhållande till varandra – det vi kallar jämställdhet. Men vi pratar också om hur vi alla är utsatta för våld i någon form. – Eller kanske utsätter någon? – Finns det flera typer av våld?
– Kan du hjälpa någon som råkar illa ut?

Idil
Eva Hammad och Jamila Musse från Idil, Göteborgs Stads samverkansgrupp mot kvinnlig könsstympning.