Nyhet: Restaurangbiträde – en kort utbildning på deltid

En nyhet inom Komvux Göteborg är korta utbildningar på deltid. Du läser inte en hel yrkesutbildning utan ett kortare kurspaket. De är särskilt gjorda för att passa de behov av arbetskraft som finns inom olika branscher. Så att du ska ha goda chanser att få jobb när du är klar.

Om du efter att du har arbetat ett tag vill gå vidare finns fler anpassade utbildningar som steg för steg bygger på dina kunskaper. Allt anpassat efter arbetsgivarnas krav. Vi erbjuder dig gratis vägledning under alla år som du vill fortsätta att läsa.  Just nu erbjuder vi dessa korta utbildningar inom Industri- och Restaurangbranschen. Fram till och med 9 maj kan du söka till utbildningen.

Restaurangbiträde

Utbildningen är till för dig som har arbetat i en restaurang tidigare och som vill gå vidare och arbeta som restaurangbiträde på en restaurang eller på ett hotell. Som restaurangbiträde skapar du lugn och trivsel i restaurangen. Det är ditt uppdrag att se till att gästen får en trevlig upplevelse.

Under utbildningen får du bland annat lära dig grunderna i hygien och matlagning. Du tränar matlagning i något av våra kök och i vår restaurang. Du får också utbildning i service och hur du bäst tar hand om en gäst.

När du har klarat utbildningen får du ett skriftligt intyg på dina kunskaper. Då blir det lättare för dig att få ett jobb på en restaurang eller ett hotell. Många restauranger letar efter utbildade människor att anställa och arbetsmarknaden för dem som är utbildade är mycket god.

Om du efter att du har arbetat ett tag som Restaurangbiträde vill gå vidare kan du bygga på dina studier. Först mot Kock Storkök för att därefter kanske läsa hela kockutbildningen.

För att läsa mer och anmäla dig gå vidare till kurskatalogen och sök på Restaurangbiträde.

Porträttbild: elev

Publicerad den: 26 april 2017