Studium Cup 2016

Göteborgs härligaste fotbollsturnering är slut. Tack alla spelare och all publik. Ses igen nästa år!

Grattis till vinsten ABF (Herrar) & Hermods (Damer)!

vinnarbild fotbollscup

 

Grattis även till andra och tredjepristagarna som följer nedan:

2:a plats herrar – StudiumAndra-plats-Studium-herrar

2:a plats damer – Folkuniversitetet

Andraplats-FU-damer

3:e plats herrar – Hermods

Tredjepris-Hermods-herrar

3:e plats damer – Abf Vux

Tredjepris-Abf-damer

 

Några bilder från dagen…

Bild från studium cup . spelare redo deltagare studium cup musikparad studium cup personal studium cup presentatör studium cup kansli studium cup översiktsbild matchbild matchbild gruppbild glada deltagare avbytare hejarklack intervju domare detaljbild fotbollsmål hejarklack plakat översiktsbild cup månniskor musikanter - trummor åskådare matchbild pep talk innan match deltagare umgås avbytare glad målvakt gör peachetecken applåder från deltagare glada deltagare inför match deltagare

Fotograf: Charlotte Ljungman

 

StudiumCup header 2016

11 maj 2016

Deltagande lag från följande skolor är anmälda:

Hermods, Eductus, Folkuniversitetet, ABF, Sveas, Cuben Utbildning och Studium.

Matilda Brinck-Larsen inviger


Årets invigningstalare är Matilda Brinck-Larsen, fotbollstränaren som brinner för alla barn och unga och som har bestämt sig för att alla ska få ett varmt mottagande i Sveriges fotboll och samhälle. Hon är gruppchef på ett asylboende och tränare för Sandarna Lag C. Laget har bara funnits i drygt två år, men är redan en ­både välkänd och viktig institution i Göteborg. Sandarna Lag C är det lag som ger ensamkommande flyktingungdomar både ett fotbollslag och ett sammanhang. I fotbollslaget har ett 90-tal ensamkommande ungdomar hittat hem.

Hon säger:

– Det är så himla lätt att bedriva föreningsliv med barn som följer normen, är resursstarka i sig själva och har resursstarka föräldrar, men vi uppstod som en direkt reaktion på att de här ungarna inte kände sig välkomna hos de etablerade klubbarna.

Matilda är övertygad om att samhället behöver jobba för att förstärka föreningslivet som en av de starkaste skyddsfaktorerna.

När, Var?

Onsdagen den 11 maj
När: Kl. 08:30 – 16:00
Var: På fotbollsplanen Karl Johanstorg i Majorna
Spårvagn: 3 eller 9
Hållplats: Kaptensgatan

Spelschema och tider

Spelschema Studium Cup 2016 A3

Spelar du inte fotboll?

Kom och heja på ditt lag och delta i festligheterna. Det bjuds på god mat, musik och garanterat härlig feststämning!

Deltagande skolor, Spelschema och annan mer detaljerad information kommer att publiceras här när vi närmar oss cupdag.

Vad är Studium Cup?

Studium Cup är en fotbollsturnering för studerande inom vuxenutbildning i Göteborgs Stad. I år spelas cupen för åttonde året i rad och har kommit att bli ett uppskattat evenemang bland Komvux & Sfi-studerande i Göteborg.

I deltagande lag tränar personer från olika kulturer och bakgrunder tillsammans och kämpar mot gemensamma mål. Genom fotbollen skapas värdefull gemenskap och nya vänskapsband knyts lätt. Studium är arrangör och initiativet till cupen togs av en fd. elev på Studium som önskade att fotbollen skulle öka kommunikationen mellan eleverna och främja fred, demokrati och respekt. Ett viktigt budskap såväl då som nu.

Vill du komma in i rätt stämning innan cupen? Kika på filmen nedan!