Grattis Viktor – Årets ekokock!

I november gick tävlingen årets ekokock av stapeln och vinnare blev Viktor Arabzadeh, som avslutade sin utbildning som restaurangkock på Studium för mindre än ett år sedan.

 

Årets Ekokock Viktor Arabzadeh

Foto: Pressbild

Gröna fingrar ledde till kockplugg

Efter att ha jobbat i kundtjänst på ett mobiltelefonföretag, som försäljare på ett elföretag och i receptionen på ett gym så satte han sig ner och rannsakade sig själv. Tog en hel dag för att klura ut vilken karriärväg han skulle ta.

–Jag blir lätt rastlös, gillar variation och att dagen inte ska se likadan ut. Jag hade fastnat i en vardag och jobbade nio till fem och gjorde samma sak, dag ut och dag in. Jag började leta efter vad jag kunde jobba med för att utveckla mig själv och där jag samtidigt skulle fortsätta med det och få variation.

Viktors mamma hade alltid odlat mycket, och hennes gröna fingrar hade gått i arv till sonen.

–Plötsligt var det självklart att jag skulle bli kock. Samma kväll sökte jag till utbildningen och kom in en månad senare. Jag går alltid in helhjärtat i någonting så jag satsade på bra betyg och visade lärarna att jag ville lära mig.

Den vinnande rätten i tävlingen om årets ekokock bestod av: Saltrostade morötter samt morotskräm smaksatt med brynt smör och halm. Halmrökt lammytterfilé med mandel och morotsblastpulver. Picklad granskott, pickladkantarell samt friterad morotsblast. Lammsky smaksatt med halm, brynt smör och citron.

Juryns motivering löd: ”En smaksäker och elegant rätt där moroten fått mycket kärlek från frö till tallrik, där inte bara roten utan även blasten fått en självklar del av kompositionen.”

Många grattiskramar från oss på Studium!
Läs hela artikeln om Viktor här

Publicerad den: 5 december 2016