Bagare och konditor

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 45-47 veckor

Kurspaketet Bagare och konditor är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

  • Kursstart 5 augusti 2024
  • Ansökningsperiod 3-30 april 2024
  • Plats Studium, Skånegatan 20, Göteborg
  • Kurslängd 45-47 veckor heltid

Ansök här Kursblad

Kursstart 5 augusti 2024
Jag har alltid älskat att baka och idag jobbar jag på bageri och trivs jättebra!
Pamela, f.d. elev

Arbetsmarknad

Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen. Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen.

Förutsättningar under utbildningen

Utbildningen förbereder dig för arbetet inom branschen som bagare och konditor. Schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag/kväll. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen. Vissa senare kvällar kan förekomma. Studierna är på heltid, och du kan inte ha något annat jobb samtidigt som du studerar här.

Lektionerna har du på Studium Bageri på Skånegatan. Här finns även ett café som säljer elevernas bakverk.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk motsvarande grundskolan. Om du har tillräckliga kunskaper i svenska, men saknar betyg, kan du få göra en  nivåbedömning.

Praktik/APL

En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, APL. Eleven och skolan planerar praktiken tillsammans. Du får en handledare som stöttar dig och du följer arbetsplatsens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats då APL-platsen kan ligga långt från din bostad.

Studium Bageri har mycket goda och etablerade kontakter inom branschen.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur tillkommer.