Fordonslackerare – lärling

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 60 veckor

Fordonslackerare är ett yrke för dig som kan tänka sig att skapa konstverk på fordon! Känsla för färg och form samt noggrannhet och tålamod är bra egenskaper för dig som vill bli fordons- och billackerare.

  • Kursstart 5 augusti 2024
  • Anmälningsperiod 3-30 april 2024
  • Plats Studium MTG Vuxenutbildning (Motorbranschens Tekniska Gymnasium), Otto Elanders Gata 4, Västra Frölunda, Göteborg.
  • Kurslängd 60 veckor

Ansök här Kursblad

Arbetsmarknad

Arbetsmarknaden är mycket bra då det råder stor brist på lackerare. Behovet av lackerare är stort och väntas öka. Lackeringsarbeten utförs på speciella lackeringsanläggningar och kunderna är skadeverkstäder, försäkringsbolag och privatpersoner.

Fordonslackerare jobbar i ljusa, moderna och miljövänliga lokaler. Lackeraren använder oftast vattenspädbara färger och bär friskluftsmask i sprutboxen.

Utbildning på arbetsplatsen (APL)

70 procent av utbildningen sker på en arbetsplats där du följer din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din arbetsplats.

Skolan är ansvarig för att ta fram en lämplig lärlingsplats.

Förkunskaper

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

– Svenska eller svenska som andraspråk

Utbildningslokaler

Motorbranschens Tekniska Gymnasium, MTG, Otto Elanders Gata 4, 421 32 Västra Frölunda

Studiebesök

Du har möjlighet att besöka skolan och träffa lärare och elever för att ställa frågor om utbildningen. Kontakta oss på mtgvux@educ.goteborg.se.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetsskor cirka 500 kronor.