Reservdelspersonal – lärling

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 41 veckor

Att arbeta som reservdelsspecialist innebär att förse mekaniker med reservdelar och att sälja reservdelar över butik. Du tar hand om inleveranser, beställningar samt sköter om butik och lager. I arbetet har du daglig kontakt med kunder så det är bra om du gillar att möta många människor. Du bör också ha ett gott ordningssinne. Ett perfekt yrke för dig som gillar bilar!

  • Kursstart 5 augusti 2024
  • Anmälningsperiod 3-30 april 2024
  • Plats Studium MTG Vuxenutbildning (Motorbranschens Tekniska Gymnasium), Otto Elanders Gata 4, Västra Frölunda, Göteborg.
  • Kurslängd 41 veckor

Ansök här Kursblad

Arbetsmarknad

Arbetsmarknaden för reservdelspersonal är för närvarande mycket god för den som har genomfört utbildningen.

Utbildning på arbetsplatsen (APL)

En lärlingsutbildning är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. En dag i veckan är avsatt för teorigenomgång. Du får då träna på moment i utbildningen som du behöver bli bättre på och möjlighet att få stöd.

Förkunskaper

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

– Svenska eller svenska som andraspråk

Körkort är inget krav för att delta i undervisningen, men de flesta arbetsgivare kräver det för anställning.

Utbildningslokaler

Utbildningen är förlagd till Motorbranschens Tekniska Gymnasium, MTG, Västra Frölunda i Göteborg.

Studiebesök

Du har möjlighet att besöka skolan och träffa lärare och elever för att ställa frågor om utbildningen. Kontakta oss på mtgvux@educ.goteborg.se.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetsskor ca 500 kr.