Vi återgår till undervisning på plats under oktober

Publicerad: 28 september 2021

Från och med den 29 september upphör alla restriktioner som vi haft kring vår undervisning med anledning av covid-19. Därför återgår vi under oktober till att ha all vår undervisning på plats i skolan.

Under oktober månad kommer vi att gå över till att undervisa på plats i våra lokaler. Vi kommer också att flytta om i våra salar till ordinarie möblering. Bänkarna kommer alltså stå tätare än vad de gjort under det senaste året.

Det är Folkhälsomyndigheten som har beslutat att från och med den 29 september helt ta bort föreskrifter och allmänna råd riktade mot verksamheter, med anledning av covid-19.

Hjälp till att förhindra smitta

Det är viktigt att alla fortsätter att ta ansvar för att förhindra smitta. Det gör du genom att:

  • Vaccinera dig om du kan.
  • Hålla avstånd till andra.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.

Vi kommer att fortsätta erbjuda handsprit i skolan.

Stanna hemma om du blir sjuk

Om du har minsta symtom, till exempel hosta, feber, huvudvärk, halsont eller snuva, stanna hemma och meddela din lärare varför du inte kan komma. Gör ett covid-test och informera läraren ifall du får ett positivt testresultat, det vill säga om du är sjuk i covid-19. Detta gäller även om du är vaccinerad.

Studera hemifrån om du orkar

Om du är hemma med symtom men orkar studera, då gör du det. Fråga din lärare hur du ska göra för att följa kursen eller utbildningen hemifrån. Det går oftast att göra via Google Classroom eller Meet.

Ifall din lärare får symtom stannar hen hemma och talar om för er elever vad som gäller.

Om vi alla hjälps åt att även framåt minska risken för smittspridning hoppas vi att det ska bli en bra upplevelse att kunna ses på plats i skolan igen.