
Bageri och konditori
Tycker du om att baka och skapa konditoriprodukter?
Vill du en dag driva eget, jobba i bageri och producera bakverk i större eller mindre skala? Våra bageri- & konditoriutbildningar vänder sig till dig.
På Studium ger vi dig kunskaper och erfarenhet för ett yrke inom bageri och konditori. I skolan har du både teoretiska och praktiska lektioner. Du får träna dina färdigheter i våra praktiska lektionssalar och eleverna producerar bakverk och konditoriprodukter till vår bageributik.
Praktik på olika arbetsplatser ingår i utbildningen. Delar av utbildningen gör du på en arbetsplats, resten i skolan. Du som redan har godkända kurser eller goda kunskaper inom yrket kan välja att läsa delar av utbildningen som komplettering eller validering.
Du kommer att möta kunder under olika tider på dygnet. I servicebranschen arbetar man ofta när andra är lediga. Du behöver därför vara beredd att arbeta under kvällar och helger. Även under utbildningen hålls en del lektioner kvällstid och praktiken kan innebära både kvälls- och helgarbete.
Komplettera din utbildning?
Om du studerat någon bageri- eller konditoriutbildning tidigare eller redan har arbetat på bageri eller konditori behöver du kanske bara komplettera med vissa kurser. Kontakta oss så hjälper vi dig.
Ansökan
Våra utbildningar har olika sökvägar. Viken sökväg du ska välja beror på var du är folkbokförd. Du ansöker till all vuxenutbildning i Göteborg via Komvux kurskatalog. Vill man ha hjälp kan man besöka Studie- och yrkesvägledningen i Göteborg.
Kontakt
Studium Bageri
031-367 02 66
Telefontider: Måndag 13.30-15.30
Onsdag 9.30-11.30
info.skanegatan@educ.goteborg.se
-
Manuella: ”Jag älskar när människor skrapar tallriken efter att tårtan är uppäten. Då har jag lyckats!”
Manuella älskar att baka. Särskilt saker med mjölkchoklad och hasselnötter. Hon läser lärlingsutbildningen Bageri och konditori på Studium Skånegatan och dekorerar bakverk utifrån innehåll.
Läs vidare om Manuella om Manuella: ”Jag älskar när människor skrapar tallriken efter att tårtan är uppäten. Då har jag lyckats!”125 -
Sara: ”Det bästa är när människor njuter av det man lagat”
Sara läser till Restaurangkonditor, en utbildning som ger hennes tidigare kockutbildning det där lilla extra i specialistkompetens och som stärker hennes anställningsbarhet i branschen
Läs mer om Sara om Sara: ”Det bästa är när människor njuter av det man lagat”77