Undersköterska

Gymnasial vuxenutbildning, tre terminer

Utbildningen Undersköterska leder till ett meningsfullt arbete för dig som vill arbeta med människor inom många olika områden. Det kan till exempel handla om att arbeta på akuten på ett sjukhus, på ett äldreboende eller inom psykiatri.

  • Kursstart 5 augusti 2024
  • Ansökningsperiod 3-30 april 2024
  • Kursstart 14 oktober 2024
  • Ansökningsperiod 7 - 27 augusti 2024
  • Plats Studium, Styrmansgatan 21B, Göteborg
  • Kurslängd Tre terminer

Ansök här Kursblad

Kursstart augusti & oktober 2024
I mitt jobb med människor känner jag att jag får göra skillnad!
Patricia, f d elev

Arbetsmarknad

Som undersköterska har du mycket goda chanser att få jobb efter din utbildning. Behovet av undersköterskor är stort och framtiden ser väldigt positiv ut. Efter utbildningen kan du arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri eller funktionshinder.

Förutsättningar under utbildningen

Studierna är på heltid. Detta innebär att du har lektioner ca tre heldagar i veckan i skolan. Övrig tid förväntas du studera på egen hand med läxor och inlämningsuppgifter. Skolarbetet kräver en dator.

Förkunskapskrav

För utbildningen behöver du ha kunskaper som motsvarar svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Om du har tillräckliga kunskaper i svenska, men saknar betyg, kan du få göra en nivåbedömning.

Praktik/APL

En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, APL. Eleven och skolan planerar praktiken tillsammans. Du får en handledare som stöttar dig och du följer dennes arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats då den kan ligga långt från din bostad.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Beräknade kostnader

Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Ludvig Norlander
Utbildningsledare
Område: Undersköterska
Plats: Styrmansgatan
072-255 89 47
ludvig.norlander@educ.goteborg.se

Christer: Jag vill hjälpa människor och yrkesväxlar till undersköterska

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen.

Läs mer

Oliver: Mitt lugn gör att jag passar i vården

För Oliver är det viktigt att sätta sig in i andra människors situation och visa dem respekt och omtanke. Han tycker man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad om man någon gång hamnar på sjukhus.

Läs mer