Måltidsbiträde

– med språkstöd

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket

Utbildningen är avsedd för dig som Iäser, har läst SFI eller har motsvarande kunskaper i svenska och vill kombinera svenskstudier med en yrkesutbildning som måltidsbiträde inom restaurang och storkök.

Måltidsbiträde
– med språkstöd

– Heltid 40 veckor

Du lär dig grunderna inom hygien, livsmedel, näringslära, miljö och lokalvård. Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen.

Utbildningens innehåll

Du kommer att läsa de gymnasiekurser som tillhör måltidsbiträde samtidigt som du läser svenska på antingen Sfi nivå och/eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. På denna utbildning har du en yrkeslärare som är ansvarig för yrksesämneskurserna och som jobbar nära i hop med en svensklärare.

Du får grundläggande kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel, samt miljö- och lokalvård. Du får lära dig grunderna i matlagning och vad som är särskilt viktigt att tänka på när det gäller allergier och annan specialkost. Måltiden är en viktig del i människors liv. Det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater skapa lugn och trivsel och se till att gästen får en trevlig upplevelse, ung som gammal. Du får därför kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Undervisningen leds av våra yrkeskunniga och erfarna lärare.

Skolan har sedan länge mycket goda och etablerade kontakter med branschen och du genomför de arbetsplatsförlagda delarna på lunchrestauranger, restauranger på sjukhus eller inom äldreomsorgen, i skolan och förskolan.

Utbildningen ger behörighet att söka vidare till Kock Storkök komplettering (påbyggnad) 550-650p

Kurslängd

40 veckor.

Ansökan

Till kurskatalogen Alvis
(Kryssa för ”Restaurang” i ämnesområdet)

Läs mer om hur du ansöker till Komvux

Ansökningsperiod

10/4 – 7/5 2019

Kursstart

12 augusti 2019

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Produktblad

Produktblad Måltidsbiträde med språkstöd