Bagare och konditor med språkstöd

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 60 veckor

Kurspaketet Bageri och konditori med språkstöd är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

  • Kursstart 8 januari 2024
  • Sen anmälan 13 december - 22 januari 2024
  • Ansökningsperiod 27 september – 24 oktober 2023
  • Plats Studium, Skånegatan 20, Göteborg
  • Kurslängd 60 veckor heltid

Ansök här Kursblad

Kursstart 8 januari 2024
Jag älskar när människor skrapar tallriken efter att tårtan är uppäten. Då har jag lyckats!
Manuella, f.d. elev

Arbetsmarknad

Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen. Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen.

Förutsättningar under utbildningen

Utbildningen förbereder dig för arbetet inom branschen som bagare och konditor. Schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag/kväll. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen. Vissa senare kvällar kan förekomma. Studierna är på heltid, och du kan inte ha något annat jobb samtidigt som du studerar här.

Lektionerna har du på Studium Bageri på Skånegatan. Här finns även ett café som säljer elevernas bakverk.

Förkunskaper

För att kunna bli antagen gäller det att du:

  • har lägst betyg E från sfi kurs c eller motsvarande
  • inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå (GRNSVAD)
  • har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i sfi/svenska som andraspråk

Om du har tillräckliga kunskaper i svenska, men saknar betyg, kan du få göra en nivåbedömning.

Praktik/APL

En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, APL. Eleven och skolan planerar praktiken tillsammans. Du får en handledare som stöttar dig och du följer arbetsplatsens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats då APL-platsen kan ligga långt från din bostad.

Studium Bageri har mycket goda och etablerade kontakter inom branschen.

Ivan: Kockutbildningen visar vägen mot eget konceptkök

Ivan Kalajdzic visste inte att han var så bra på att laga mat när han av en slump kom in på utbildningen till storkökskock på Studium. Idag har han stora visioner för att skapa matglädje med hög kvalitet i Göteborg.

Läs mer

Arwa: Sfi öppnar dörrar för framtidsdrömmar

Arwa Al-Afif kom till Sverige för två år sedan. Nu läser hon svenska på Studium och drömmer om att driva egen företag.

Läs mer