Påbyggnad till restaurangkock

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket med individuell studieplan

Utbildningen Påbyggnad restaurangkock vänder sig till dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen. Är du utbildad kock och vill fördjupa dig inom avancerad och specialiserad matlagning kan du bygga på dina kunskaper med denna utbildning.

  • Kursstart 6 januari 2025
  • Ansökningsperiod 25 september - 22 oktober 2024
  • Plats Studium, Skånegatan 20, Göteborg
  • Kurslängd Individuell studieplan

Ansök här Kursblad

Kursstart 6 januari 2025
Här har jag fått fördjupad kunskap och lärt mig ännu som kock!
Johannes, f d elev

Anpassade studier

Den här utbildningen anpassas efter dina förkunskaper och förutsättningar. Det innebär att studietakten och längden på din utbildning kan variera.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen finns det många arbeten att välja mellan för dig som kock. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstaden, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang.

Utbildningens innehåll

Här lär du dig avancerad matlagning och hur du tar fram kreativa recept. Du lär dig också att planera ekonomi, och att till exempel planera mat och måltider för olika behov. Du utvecklar din förmåga att laga mat på ett yrkesmässigt och experimentellt sätt inom ett specialiseringsområde som du väljer själv.

Följande kurser kan ingå i utbildningen:

  • Matlagning 4
  • Matlagning Specialisering
  • Specialkoster

Förkunskaper

Du ska ha godkänt betyg i Matlagning 3 eller motsvarande kunskaper. Du ska också ha godkänt betyg i svenska, svenska som andraspråk på grundläggande nivå, eller motsvarande kunskaper.

Om du saknar betyg, men anser att du kan svenska tillräckligt bra kan du få göra en nivåbedömning.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för kurslitteratur och arbetskläder tillkommer.

Ivan: Kockutbildningen visar vägen mot eget konceptkök

Ivan Kalajdzic visste inte att han var så bra på att laga mat när han av en slump kom in på utbildningen till storkökskock på Studium. Idag har han stora visioner för att skapa matglädje med hög kvalitet i Göteborg.

Läs mer

Anong: Om alla skulle äta bra kommer fler att må bättre.

Anong älskar att laga mat. Hon läser Restaurangkock på Studium och hemma kan hon stå i flera timmar och laga mat till släkt och vänner.

Läs mer