dricka kaffe med hjälp av personal

Vård & omsorg inriktning undersköterska

Utbildningen Vård & omsorg inriktning undersköterska leder till ett meningsfullt arbete för dig som är intresserad av människor. Efter utbildningen kan du arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg eller funktionshinder.

I utbildningen läser du många olika ämnesområden inom medicin, pedagogik, sociologi, psykologi och vårdvetenskap. Utbildningen hjälper dig att få en helhetssyn på människan och förstå hur viktig livsstilen är för hälsan.

I utbildningen finns både praktiska och teoretiska delar. Du får göra praktik på olika arbetsplatser. I skolan går du på lektioner, gör studiebesök, grupparbeten, enskilda arbeten och skrivningar. Du kommer att arbeta mycket digitalt via vår läroplattform, Hjärntorget.

Praktik (APL)

I utbildningen ingår praktik (APL) på en av skolan tilldelad arbetsplats. Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Förkunskapskrav

För utbildningen behöver du ha kunskaper som motsvarar svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Informationsmöte

Du som blir aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte där du får veta mer om utbildningen.

Om du har minst två års (heltid) dokumenterad arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg som bekräftas med ett arbetsgivarintyg så kan du ha möjlighet att validera.

Mer information om validering ges vid informationsmötet samt den inledande orienteringskursen kring din studieplanering.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Ansökan

Läs mer om utbildningen och ansök via Komvux kurskatalog eller  GRvux kurskatalog.

Ansökningsperiod

Hösten 2022

Kursstart

Våren 2023

Längd

3 terminer eller kortare beroende på tidigare erfarenheter och studier

Kontakt

Ludvig Norlander
Telefon: 072-255 89 47
E-post: ludvig.norlander@educ.goteborg.se 

 

Kursblad