dricka kaffe med hjälp av personal

Vård & omsorg inriktning undersköterska

Utbildningen Vård & omsorg inriktning undersköterska leder till ett meningsfullt arbete för dig som är intresserad av människor. Efter utbildningen kan du arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg eller funktionshinder.

I utbildningen läser du många olika ämnesområden inom medicin, pedagogik, sociologi, psykologi och vårdvetenskap. Utbildningen hjälper dig att få en helhetssyn på människan och förstå hur viktig livsstilen är för hälsan.

I utbildningen finns både praktiska och teoretiska delar. Du får göra praktik på olika arbetsplatser. I skolan går du på lektioner, gör studiebesök, grupparbeten, enskilda arbeten och skrivningar. Du kommer att arbeta mycket digitalt via vår lärplattform, Hjärntorget.

Praktik (APL)

I utbildningen ingår praktik (APL) på en av skolan tilldelad arbetsplats. Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Informationsmöte

Du som blir aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte där du får veta mer om utbildningen.

Om du har minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg som bekräftas med ett arbetsgivarintyg så kan du ha möjlighet att validera.

Mer information om validering ges vid informationsmötet samt den inledande orienteringskursen kring din studieplanering.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Ansökan

Ansök via Komvux kurskatalog

Ansökningsperiod

Ansökan för start i april är avslutad

Ansökan för start i augusti är öppen 7 april – 4 maj.

Kursstart

6 april

9 augusti

Längd

3 terminer eller kortare beroende på tidigare erfarenheter och studier

Kontakt

Maria Tibblin-Larsson
Telefon: 072-528 12 03
E-post: maria.tibblin.larsson@educ.goteborg.se 

 

Kursblad