Hanna: ”Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”

22 maj 2023

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med.

Hanna vill bli studie- och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne.

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med. I takt med att hon blev äldre och hennes hörselnedsättning ökade så blev skolan allt svårare och kraven högre.

Flera år senare ville Hanna läsa upp sina gymnasiebetyg för att få behörighet till högskolan. Hon visste inte exakt vad hon ville bli bara att hon var tvungen att läsa upp sin matte och samhällskunskap.

“Det var otroligt länge sen jag satt vid skolbänken så att börja läsa på Studium var ett stort steg, att läsa matte var nästan panikartat”

Tack vare bra lärare som trodde på henne och att hon var mogen nog att börja använda hjälpmedel så gick allting precis som det skulle.

“Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”

Nu läser Hanna på universitet för att bli studie och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne om detta. Det var när Hanna fick denna vägledning som hon kände att hon fick upp ögonen för hur spännande yrket var.

Det som driver Hanna är önskan om att kunna hjälpa människor att göra bra val som kan få dem att komma vidare i livet. Hon vill också vara öppen med sin funktionsnedsättning för att kunna visa andra att det går att lyckas trots olika hinder och att ingenting är omöjligt.

 

Är du nyfiken på Studiums vuxenutbildningar?

Här kan du läsa mer om våra utbildningar som leder till jobb>

Ivan: Kockutbildningen visar vägen mot eget konceptkök

Ivan Kalajdzic visste inte att han var så bra på att laga mat när han av en slump kom in på utbildningen till storkökskock på Studium. Idag har han stora visioner för att skapa matglädje med hög kvalitet i Göteborg.

Läs mer

Anong: “Om alla skulle äta bra kommer fler att må bättre.”

Anong älskar att laga mat. Hon läser Restaurangkock på Studium och hemma kan hon stå i flera timmar och laga mat till släkt och vänner.

Läs mer

Arwa: Sfi öppnar dörrar för framtidsdrömmar

Arwa Al-Afif kom till Sverige för två år sedan. Nu läser hon svenska på Studium och drömmer om att driva egen företag.

Läs mer

Tor: ”Det var en bra chock!”

Han trivs väldigt bra på Studium och tycker om att de får göra mer avancerade saker. Redan första lektionen fick de i uppgift att steka ryggbiff. ”Det var en bra chock” säger Tor, som hade trott att de skulle börja på en enklare nivå.

Läs mer