Hanna: Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”.

22 maj 2023

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med.

Hanna vill bli studie- och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne.

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med. I takt med att hon blev äldre och hennes hörselnedsättning ökade så blev skolan allt svårare och kraven högre.

Flera år senare ville Hanna läsa upp sina gymnasiebetyg för att få behörighet till högskolan. Hon visste inte exakt vad hon ville bli bara att hon var tvungen att läsa upp sin matte och samhällskunskap.

“Det var otroligt länge sen jag satt vid skolbänken så att börja läsa på Studium var ett stort steg, att läsa matte var nästan panikartat”

Tack vare bra lärare som trodde på henne och att hon var mogen nog att börja använda hjälpmedel så gick allting precis som det skulle.

“Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”

Nu läser Hanna på universitet för att bli studie- och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne om detta. Det var när Hanna fick denna vägledning som hon kände att hon fick upp ögonen för hur spännande yrket var.

Det som driver Hanna är önskan om att kunna hjälpa människor att göra bra val som kan få dem att komma vidare i livet. Hon vill också vara öppen med sin funktionsnedsättning för att kunna visa andra att det går att lyckas trots olika hinder och att ingenting är omöjligt.

 

Är du nyfiken på Studiums vuxenutbildningar?

Här kan du läsa mer om våra utbildningar som leder till jobb>

Mariela: Våra lärare är bäst!

Ända sedan Mariela var ung har hon velat arbeta med mat och utbilda sig till kock. Men i hemlandet fanns inte den karriärmöjligheten. Det var först när hon kom till Sverige som hon fick möjlighet att uppfylla sin ungdomsdröm. Nu är Mariela nyutexaminerad storkökskock i jobb med framtidsmålet att vidareutbilda sig ytterligare ett steg till restaurangkock. 

Läs mer

Auroba: Jag fick mitt drömjobb tack vare Studium!

Auroba blev färdig bussförare i december 2023 efter en tuff utbildning  på Studium, där hon läst sin yrkesutbildning. Idag har hon fast jobb som yrkesförare, något hon delar med 100% av sina klasskamrater!

Läs mer

Arwa: Sfi öppnar dörrar för framtidsdrömmar

Arwa Al-Afif kom till Sverige för två år sedan. Nu läser hon svenska på Studium och drömmer om att driva egen företag.

Läs mer

Christer: Jag vill hjälpa människor och yrkesväxlar till undersköterska

Christer bytte fastighetsbranschen för en ny karriär inom vård och omsorg. Han studerar nu till undersköterska, ett yrkesområde med mycket stora möjligheter till jobb direkt efter utbildningen.

Läs mer