Yrkesinriktad utbildning

Utbildning för dig som vill öka dina möjligheter att hitta ett arbete eller en sysselsättning.

Inom kommunal vuxenutbildning som anpassad utbildning kan du söka utbildning inom olika yrkesområden. Du varvar studier med praktik (APL) på en arbetsplats. Du kan läsa på heltid eller deltid utifrån dina behov och tidigare erfarenheter. Innan du blir antagen till en yrkesutbildning får du gå en introduktionskurs på skolan för att se om utbildningen är något som passar dig.

  • Kursstart Augusti 2024
  • Sista ansökningsdag 21 maj 2024
  • Kursstart Oktober 2024
  • Sista ansökningsdag 23 augusti 2024
  • Plats Studium, Styrmansgatan 21B, Göteborg

Ansök här Kursblad

Det är roligt och tryggt att vara på skolan. Och jätteroligt att vara ute på praktik!
Elev på Anpassad utbildning

1. Vägen till yrkesutbildning – introduktionskurs ”Vägen till yrkesutbildning

Kursen är en introduktionskurs till yrkesutbildning och vänder sig till dig som vill komma vidare i yrkeslivet och bli bättre förberedd för ett arbete. I kursen får du veta mer om de olika yrkesinriktade utbildningarna som finns inom anpassad utbildning. Du får studie- och yrkesvägledning för att kunna välja en yrkesinriktning som passar just dig. Du får också kunskap om vad som förväntas av dig på en arbetsplats och möjlighet att göra studiebesök. Kursen pågår i 6 veckor.
Ansökningskod: SGYVÄGEN

Hotell

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom hotellbranschen med exempelvis konferens eller frukostservering. Det kan till exempel vara att städa och bädda sängar, arbeta med miljöhantering, frukostservering och att hjälpa gäster på hotellet.
Ansökningskod: SÄHOTL

Handel

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av kundservice och att arbeta i butik. Du får lära dig att arbeta med varuhantering i butik som exempelvis att packa upp varor och göra fint i hyllorna. I utbildningen lär du dig också om arbetsmiljö, försäljning och att hjälpa kunder.
Ansökningskod: SÄHAN

Lager

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med varuhantering på ett lager. Du får bland annat lära dig om sortering, packning och plockning av varor, hur en vara transporteras samt hur du använder arbetsredskap och teknik inom lager.
Ansökningskod: SÄLAG

Service inom omsorg

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom service på vård och omsorgsboenden, träffpunkter och dagverksamheter. Du kan till exempel få arbeta med äldre och med yngre personer vid måltidssituationer, aktiviteter och omsorgsuppgifter. Du kan arbeta både inomhus och utomhus. Du får lära dig om måltidens betydelse, arbeta med trivsel och promenader, lokalvård samt andra serviceuppgifter.
Ansökningskod: SÄOMV

Barn

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med barn. Du får lära dig om hur man arbetar i förskolan och  hur barn lär sig nya saker. Vi övar på lekar, aktiviteter och sagoläsning. Du får också lära dig om måltider och vardagsrutiner i förskolan.
Ansökningskod: SÄBARN

2. Kompetensutveckling

Om du har ett arbete och vill utvecklas kan du söka till Kompetensutveckling. Tillsammans med dig och din arbetsgivare eller handledare pratar vi om vad du behöver lära dig. Det kan vara sådant som gör att du trivs bättre på ditt arbete. Det kan också vara något som du behöver lära dig för att få prova nya arbetsuppgifter. Kursinnehåll och tid kan variera. De dagar som du inte är i skolan arbetar du som vanligt på din arbetsplats. Du och din arbetsgivare kan boka en tid för samtal om din kompetensutveckling på telefon 031-368 30 02.
Ansökningskod: SÄKOMP

Anpassad utbildning kurskatalog

Läs vår katalog och följ oss på sociala medier!

Här kan du ladda ner vår KURSKATALOG.

Följ oss gärna på våra sociala kanaler! 

Niklas Helleren
Rektor
Område: Komvux som anpassad utbildning, Sfi 
Plats: Styrmansgatan
0737-29 43 98
niklas.helleren@educ.goteborg.se

Pia Randulw
Utbildningsledare
Område: Komvux som anpassad utbildning
Plats: Styrmansgatan
073-666 08 10
031-367 32 82
pia.randulv@educ.goteborg.se

Anette Kagelind

Anette Kagelind
Studie- & yrkesvägledare
Område: Barnskötare/Elev- stödassistent, Komvux som anpassad utbildning, Vård & Omsorg
Plats: Styrmansgatan
0764-95 53 93
anette.kagelind@educ.goteborg.se

Lis Engberg
Kurator
Område: Barnskötare/elev- och stödassistent, Komvux som anpassad utbildning, Sfi, Vård och Omsorg
Plats: Styrmansgatan
0738-67 06 50
lis.engberg@educ.goteborg.se

Oscar: Sök till Lärvux, det är jättebra!

Oscar började studera på Lärvux och anpassad utbildning i augusti 2022 på Studium och hans trivs mycket bra. Han läser handel som är en tvåårig utbildning och är motiverad och nyfiken. Att det blev handel faller sig ganska naturligt eftersom både pappa och farfar har drivit företag. – Det var ganska självklart för mig att […]

Läs mer

Saida: Jag lär mig svenska när jag tittar på svenska tv-program.

Saida började studera på anpassad utbildning för ganska många år sedan men slutade och började jobba istället. Nu är hon tillbaka igen sedan fyra år och läser sfi, engelska och matematik. Ursprungligen kommer hon från Casablanca i Marocko där hon är född och uppvuxen. Till Sverige kom hon 2008 och nu bor hon i Torslanda.

Läs mer

Ulla: Det är roligt att lära sig om vad som händer i världen.

Ulla Andersson är 68 år och har studerat på Anpassad utbildning under en längre tid. Just nu läser hon engelska, geografi och bild och är på skolan tre dagar i veckan. Hon trivs bra och tycker att lärarna är duktiga.

Läs mer