Nu läser Hanna på universitetet

Hanna vill bli studie- och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne.

När Hanna gick i skolan så gick det inte bra. Eftersom hon har en hörselnedsättning som blev värre med åren så blev det allt svårare att hänga med. I takt med att hon blev äldre och hennes hörselnedsättning ökade så blev skolan allt svårare och kraven högre. 

Flera år senare ville Hanna läsa upp sina gymnasiebetyg för att få behörighet till högskolan. Hon visste inte exakt vad hon ville bli bara att hon var tvungen att läsa upp sin matte och samhällskunskap. 

“Det var otroligt länge sen jag satt vid skolbänken så att börja läsa på Studium var ett stort steg, att läsa matte var nästan panikartat”

Tack vare bra lärare som trodde på henne och att hon var mogen nog att börja använda hjälpmedel så gick allting precis som det skulle.

“Jag får höra att jag är en typisk ”Studium-produkt”

Nu läser Hanna på universitet för att bli studie och yrkesvägledare och det var faktiskt hennes gamla vägledare på Studium som tipsade henne om detta. Det var när Hanna fick denna vägledning som hon kände att hon fick upp ögonen för hur spännande yrket var.

Det som driver Hanna är önskan om att kunna hjälpa människor att göra bra val som kan få dem att komma vidare i livet. Hon vill också vara öppen med sin funktionsnedsättning för att kunna visa andra att det går att lyckas trots olika hinder och att ingenting är omöjligt.

Är du nyfiken på Studiums vuxenutbildningar?

Här kan du läsa mer om våra utbildningar som leder till jobb>