”Restaurangjobb + resa = min drömkombo”

– Jag är för rastlös för att stanna för länge på samma ställe, säger restaurangkocken Hannes. Restaurangjobb är perfekt för mig som vill resa ut i världen.

– Jag är för rastlös för att stanna för länge på samma ställe, säger restaurangkocken Hannes. Restaurangjobbet är perfekt för mig som vill resa ut i världen. Och som kock finns det massor med jobb!

Hannes började sin utbildning till restaurangkock här på Studium i augusti 2015. Han hade ingen tidigare erfarenhet från restaurangbranschen.

På kockutbildningarna är praktiken en viktig del. Hannes gjorde sin praktik på restaurang Vrå i Göteborg.

– Jag lärde mig massor på praktiken; ta upp beställningar, servera gäster men även hur viktig hanteringen av färska råvaror är på en restaurang.

Vrå är en exklusiv restaurang och man satsar mycket på att göra fina uppläggningar och dekorationer på tallrikarna. Hannes tyckte att det var väldigt roligt och säger att det fanns mycket tid till att göra det arbetet noggrant.

Tidigare har Hannes arbetat på ett lager, på Posten, som cykelbud och som fotograf. Hemma tycker han om att laga mat och lockades av att arbeta som kock eftersom han tycker att det är ett kreativt arbete och man kan jobba som kock var som helst i världen. När han är klar med utbildningen vill han resa till Australien. För att finansiera resan tänker han försöka jobba på olika restauranger när han är i t ex Melbourne och Sydney.

– Friheten lockar också, säger Hannes. Att kunna resa runt utan att behöva åka hem och skaffa pengar. Jag är alldeles för rastlös för att stanna på samma plats länge, så jag ser fram emot att få resa runt i världen som kock, avslutar han.

Hannes